dimecres, 18 de maig del 2016

Reseña artículo "Investigar sobre los entornos educativos y abordar la problemática situación de la Educación Artística en Secundaria"

El següent article escrit per Ricard Huerta i Ricardo Domínguez convida a reflexionar sobre els professors de Educació Plàstica als instituts. En primer lloc, aborda la qüestió dels entorns on es donen les classes d'art a Secundària i Batxillerat i com poden arribar a influir en els professors, les classes i metodologíes i els alumnes. Argumenta la necessitat d'assolir certa qualitat estètica als espais d'aprenentatge, no només als centres escolars, sinó també als entorns informals i fins i tot online, en una societat com la actual, on la cultura de la imatge es fonamental. 
Per altra banda, comenta com perjudica sèriament a la Educació Artística la nova llei educativa, la LOMCE. La implantació d'una sèrie de probes de continguts, on no es tenen en conter els ambients o conèxtos, tenen com a conseqüència un retrocés en aspectes com la reflexiò crítica o l'àmbit cultural. Tot aço es veu agreujat, per la reducció d'hores de la assignatura de Plàstica.
I per últim centra l'atenció en la necessitat de moviment e iniciativa per part del professorat de Secundària de la materia plantejant projectes importats com ara bé el SECOND ROUND o la revista EARI (Educación Artística Revista de Investigación). Aquestos projectes junt amb el foment de les associacions de professorat contribuirien notàblement a la millora de la qualitat i a una major dotació d'importància a la matèria.

file:///C:/Users/PC/Documents/master/AEM/5210556.pdf

divendres, 13 de maig del 2016

Recursos para Educación Plástica Visual y Audiovisual. Jose Antonio Cuadrado.

Aquesta pàgina conté recursos de varies matèries entre les quals podem trobar Dibuix tècnic. Es prou util per a persones com jo, que encara hem d'aprendre molt de dibuix tècnic. Te explicacions molt detallades, amb aplicacions interactives i vídeos. Pots descarregar-te-les o verure-les online. Recomanable.

http://jcuadra2.wix.com/cuadrado


Recursos para Educación Plástica Visual y Audiovisual. XTEC

La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya es una ferramenta molt útil per a les persones relacionades amb qualsevol àmbit de la educació.
No només te recursos didáctics de qualsevol matèria i nivell si no que te informació del centres, formació de professorat, projectes novedosos, enllaços a altres pàgines web i fins i tot la seua pròpia borsa de treball.
Es un portal molt complet on de segur es pot trobar informació per a projectes d'investigació i per a treballar a l'aula.

http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/recursos

dijous, 12 de maig del 2016

Recursos para la Educación Plástica Visual y Audiovisual. Creador de Còmics

Aquesta es una pàgina des d'on els alumnes poden crear xicotetes vinyetes de còmic. El generador et dona la opció de triar les la quantitat de graelles i la disposició; els personajes, així com editar-los; els objectes que els acompanyen i el text. Es senzilla i prou simple, fàcil d'utilitzar. Perfecta per començar a familiaritzar-se amb el mon del còmic. Feu-li un cop d'ull!

http://stripgenerator.com/





dissabte, 9 de gener del 2016

Actividad ESO


Trabajo realizado con 15 años. Interpretación de la obra Le café de nuit de Vincent Van Gogh. Pastel y tinta china sobre papel.

Educación Artística para el siglo XXI

La educación artística se ha conocido comúnmente como una asignatura en la que los alumnos realizaban trabajos manuales y que estaba concebida únicamente para los dotados de ciertas destrezas y capacidades en el ámbito. Siempre se le ha dado menor importancia que al resto de asignaturas por considerarla como una de las menos académicas y con menos utilidad para el futuro de los alumnos. Pero la educación artística va mucho más allá de esta visión tradicional y ciertamente superficial de la misma.

Vivimos en un periodo en el que los cambios se producen a un ritmo mucho mayor del que estábamos acostumbrados. La evolución de las nuevas tecnologías, el profundo cambio ideológico y social que se está produciendo, el aumento desenfrenado del consumo, el auge de la libertad de expresión, las crisis económicas y  otros muchos aspectos, podríamos decir que han marcado la entrada de siglo. Toda esta coctelera ha derivado en un nuevo modo de vida, en el que la creatividad se convierte en el bien más preciado. Y es aquí donde la educación artística juega un papel importante.

La imaginación y la creatividad, hacen que las personas resulten competentes en cualquiera de los ámbitos y aspectos de sus vidas. Trabajar esto en las aulas desde bien pequeños, inculcando una visión abierta frente a los problemas es fundamental en un mundo en el que cada día más surge la necesidad de crear nuevas profesiones que se salen de los límites establecidos academicamente. La educación artística fomenta el pensamiento divergente y llena el vacío que se produce en los libros de texto educando al alumno en una cultura en la que la imagen es el epicentro.